CONSELL DEL MES: SETEMBRE

regreso-a-casa1

CONSELL DEL MES: SETEMBRE

FEBRE DESPRÉS D’UN VIATGE

Al setembre moltes persones tornen de vacances. Alguns viatgers que han visitat països tropicals o subtropicals presenten durant o després del viatge alguna malaltia adquirida en el país de destí, és el que anomenem malaltia importada.
La FEBRE és un dels motius de consulta mèdica més freqüents després d’un viatge. Moltes vegades és deguda a malalties lleus com les gastroenteritis, infeccions respiratòries o infeccions urinàries, però en ocasions la febre pot ser el símptoma d’alguna malaltia més greu com per exemple una malària, un dengue o una febre tifoide.
Per tant, si tornes de viatge amb febre o apareix una síndrome febril després del viatge (fins i tot mesos després) pot ser que tinguis alguna malaltia importada. Serà doncs important consultar al teu metge o a una Unitat de Salut Internacional el més aviat possible per tal de poder descartar malalties greus.

Símptomes més freqüents d’algunes malalties importades:

Malària o Paludisme: febre alta (a partir de 38ºC), mal de cap, dolors musculars i articulars, calfreds, sudoració profusa,dolor abdominal, vòmits, diarrees, confusió…(símptomes)

Dengue: febre, mal de cap predominantment retro-ocular, dolors articulars i musculars intensos, en ocasions pot anar acompanyat d’un rash eritematós, i fenòmens hemorràgics com sagnat de genives, sagnat nasal…(símptomes)

Febre tifoide: febre, mal de cap, malestar general, mal de coll, pèrdua de gana, nàusees, dolor abdominal i dolors musculars, calfreds…

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s