CONSELL DEL MES: OCTUBRE

EL DENGUE

Durant el mes de Setembre i Octubre hem tingut un repunt de casos de pacients amb infeccions pel virus DENGUE, coincidint amb la tornada de les vacances de molts viatgers que han visitat països tropicals i subtropicals.
El Dengue és una infecció vírica que es transmet per mosquits de l’espècie Aedes, fonamentalment Aedes aegipti i Aedes albopictus (també conegut com a mosquit tigre).
Un 75% de les infeccions són asimptomàtiques. Els símptomes apareixen entre els 3 i 14 dies de la picada i consisteixen en febre de 38-39ºC, mal de cap intens, dolors musculars i articulars i en un 50% dels casos apareix un exantema cutani.
La majoria de casos tendeixen a la curació però un 5% dels infectats poden desenvolupar una malaltia severa amb manifestacions hemorràgiques i xoc.
No existeix un tractament antivíric específic i el tractament es basa en la hidratació abundant, els analgèsics i el tractament de les complicacions. Caldrà EVITAR prendre fàrmacs que continguin àcid acetilsalicílic (aspirines…) i antiinflamatoris no esteroïdals (com l’ibuprofè i el naproxè).
Per prevenir la infecció no hi ha cap vacuna ni profilaxi eficaç, així doncs quan viatgem a països endèmics haurem d’utilitzar mètodes barrera per evitar les picades de mosquit amb repel•lents que s’hauran d’aplicar tant de dia com de nit (ja que el mosquit pot picar a qualsevol hora del dia), roba adequada, mosquiteres i ús d’insecticides al interior dels dormitoris.

SI TENS FEBRE DESPRÉS DE TORNAR DE VIATGE NO OBLIDIS CONSULTAR A LA UNITAT DE SALUT INTERNACIONAL O AL TEU METGE EXPLICANT L’ANTECEDENT DEL VIATGE

Mapa de Distribució del Dengue

KID DENGUE

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s